top of page

Nervøsitet er godt. Det er med til at skærpe vores præstation, men når nervøsitet bliver til angst, bliver det uhensigtsmæssigt, for den eksamen du gerne vil leverer. Kan du i forbindelse med en eksamensperiode genkende tanker som “det her går ikke” “jeg klarer det aldrig” “de tror ikke jeg kan noget”. Og får du f.eks. ondt i maven og søvnbesvær i tiden op mod eksamensperioden - så bøvler du formodentlig med eksamensangst.

 

Man ved ikke præcis, hvor mange der lider af eksamensangst. Men et godt gæt er, at der i en klasse med 30 elever er 10, der er så nervøse til eksamen, at det forhindrer dem i at yde deres bedste, fem som har let eksamensangst og to, som kun med hjælp fra en professionel vil kunne klare eksamen.

 

De tanker, der opstår, når du skal til eksamen, er i høj grad bestemmende for, hvordan du har det i eksamenssituationer og dermed også for, hvor nervøs du bliver. Hvis du tænker: “jeg klarer det aldrig”, “Jeg må se at komme væk”, så bliver du mere nervøs, end hvis du tænker: “Jeg kan godt”. Det er ikke eksamen som sådan, der skaber angsten, men derimod de tanker, der opstår inde i dit hoved - altså den betydning, du tillægger det at gå til eksamen.

 

I terapien undersøger vi sammen, hvilke tanker der udfordrer dig, samt hvilke følelser og kropslige fornemmelser du har, så du som en del af din forberedelse til eksamen kan genkende dine egne reaktioner, så de ikke overmander dig i situationen. Vi arbejder os ind i at forstå, hvorfor eksamensangsten opstår, laver omstrukturering af din tænkning, du lærer at identificere kropslige ændringer og træner vejrtrækningsøvelser, som kan hjælpe til at genvinde kontrollen, når du står i eksamenssituationen. Vi tilrettelægger sammen forløbet med de øvelser og den behandlingsmetode, som du har behov for. Og du vil blive udstyret med et skema, som kan hjælpe dig med at strukturere din tid op mod eksamen. Et forløb vil typisk være på 5 sessioner.

DSC035121608248840319.jpg
bottom of page